’Blij dat we zo lang zijn doorgegaan’

Sinds een paar maanden zijn de broers Gert (65) en Ton (63) Rijkaart uit Boskoop geen kweker meer. Toen een overnamekandidaat op de stoep stond, was dit voor hen hèt moment om te stoppen.

„We hebben succes gehad en teleurstellingen gekend, maar onze drive is altijd gebleven. Ondernemen is gewoon geweldig leuk”, aldus de broers.

Opvolgers binnen het eigen bedrijf waren er niet. De broers zijn ook nooit op zoek geweest naar een overnamekandidaat die in het bedrijf zou stappen met het idee om het over te nemen. „En dan misschien tien jaar in iemand investeren, die er vervolgens van af ziet. Dat risico wilden we niet lopen”, zegt Gert.

Ton (links) en Gert Rijkaart voor even terug op de plek waar hun bedrijf ruim 40 jaar geleden begon. „Dit is gewoon een goed moment om te stoppen”, aldus de broers. (foto: Ron Barendse)

’Einde aan prachtige periode’

Een oplossing diende zich vorig jaar aan toen een collega-kweker serieuze interesse toonde in bedrijfsovername en de partijen tot een akkoord kwamen. Terugkijkend zeggen de broers: „Het was een prachtige periode en we zijn dankbaar dat we ons werk in goede gezondheid konden doen. We hebben jarenlang een goed team gehad en in de tijd dat we zelf stek maakten hadden we vijftien jongeren aan het werk. Dat was feest”.

In De Boomkwekerij 23 kijken de broers terug op ruim 40 jaar kweker zijn en vertellen over succes en teleurstellingen. Dit nummer ligt vanaf 6 november bij abonnees op de mat. Of lees het verhaal in ons digitale magazine.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties