Nieuwe bloemen en planten

  De afgelopen weken hebben verschillende kwekers weer nieuwe bloemen en planten op de markt gebracht. We stellen de noviteiten voor.

  Chrysanthemum Rabelo

  Arcadia Chrysanten introduceert Chrysanthemum Rabelo. Deze rode pluischysant heeft fluweelzachte bloemblaadjes volgens de kweker. ‘Rond de feestdagen is er altijd een verhoogde vraag naar rode pluischrysanten.’ Rabelo zal tot de Valentijn worden aangevoerd op de diverse veilingen.

  Lisianthus Falda White

  Montana presenteert Lisianthus Falda White, die ‘met zijn luxe expressie en zuiverwitte uitstraling de show steelt in ieder arrangement’. De naam Falda is Spaans voor rok, wat volgens Montana verwijst naar de gefranjerde klokkende belijning van de bloemen.

  Poinsettia-serie J’Adore

  De J’Adore-familie van Dümmen Orange kenmerkt zich door de kleur, vorm van de bracteeën en compacte plantopbouw. ‘De aantrekkelijke kleuren zijn bij uitstek geschikt om van Kerstmis een kleurrijke en gezellige beleving te maken’, aldus de veredelaar. ‘De serie brengt de kleuren wit en licht- tot donkerroze samen in vier rassen, die uitermate geschikt zijn voor mini-teelt.’

  Bron en foto’s: Decorum en Dümmen Orange

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties