Bloemenexport doet het beter dan plantenexport

De export van tuin- en kamerplanten stijgt in de eerste vier maanden van dit jaar met 3%. Daarmee blijft deze achter op de 8% stijging die bij de export van snijbloemen wordt genoteerd. Dat blijkt uit cijfers van Floridata.

Tot en met april steeg de exportwaarde van bloemen en planten vanuit  Nederland met 6% tot € 2,2 miljard. April bleef met een stijging van 3% achter op de eerste drie maanden van het jaar. De export van tuin- en kamerplanten (+3%) doen het in verhouding minder goed dan snijbloemen (+8%). „April begon dankzij gunstige weerrsomstandigheden in het tuinplantensegment goed, maar viel daarna toch weer wat terug.”, zegt algemeen directeur van Hamiplant Leon Buskermolen.

Meer bestemmingen

De export van bloemen en planten vindt volgens de VGB plaats naar steeds meer landen. Ook al maakt de huidige top-10 nog altijd 80% van de omzet uit, de export naar de overige landen groeit in verhouding harder. In de eerste vier maanden van dit jaar steeg de export naar de top-10 landen met 3%, terwijl de export naar overige landen, dat zijn er volgens de VGB meer dan honderd, met 17% steeg.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties