Bloem en Blad Bloemkunst 2018 heeft thema Indian Summer

  Bloemkunst 2018 heeft thema Indian Summer

  0

  De expositie Bloemkunst, die van 15 tot en met 23 september 2018 plaatsvindt in Kasteel Groeneveld in Baarn, krijgt als thema Indian Summer. In alle stijlkamers, maar ook buiten op het rondeel en in de tuin presenteren toparrangeurs florale kunstwerken.

  Kasteel Groeneveld staat acht dagen lang in het teken van bloemkunst: van reusachtige 3D-fantasiecomposities tot bessenballustrades en van een orchideeënkroonluchter tot zalen die omgetoverd zijn tot exotische jungles. In totaal worden meer dan 20.000 bloemen en planten gebruikt, waaronder Grasshart- en Victorianrozen, Freesia, Hippeastrum en de Vanda orchidee, maar ook zonnebloemen en vers geplukte veldbloemen.

  Kampioenen
  Bloemkunst 2018 staat onder de artistieke leiding van Hans Hoogerwerf. De florale presentaties worden gemaakt door toparrangeurs zoals Dini Holtrop, Martin Groen, Marcel van der Haar en Max van de Sluis.
  In een competitie tussen aanstormende Nederlandse talenten strijden MBO leerlingen van Lentiz en Wellandt om de Groeneveldbokaal. Hun ‘natuurarrangementen’ zijn eveneens te bewonderen in de kasteeltuin.
  Tijdens Bloemkunst 2018 is ook de tentoonstelling Fiep Fiep Hoera! van Fiep Westendorp te bezoeken. Voor kinderen van 8 tot 11 jaar is er een speurtocht; kinderen van 2 tot 6 jaar zijn welkom op de speelzolder van Kasteel Groeneveld.

  Bloemkunst 2018 is interessant voor zowel de particuliere bloemliefhebber als voor vakgenoten.

  Bron en foto’s: Kasteel Groeneveld/Staatsbosbeheer

  Reageer op dit artikel

  avatar