Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Bloomon nu ook actief op Franse markt

  Bloomon nu ook actief op Franse markt

  0

  Online bloemenservice bloomon breidt verder uit in Europa. Na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en België, biedt bloomon haar service nu ook aan in Frankrijk. Bloomon streeft ernaar om bloemen rechtstreeks bij consumenten in heel Europa te bezorgen.

  Na een pilotfase in een aantal Franse steden is bloomon nu ook officieel toegetreden tot de Franse markt. Nieuw voor de Fransen is het online bestellen van bloemen; op dit moment gaat maar 2% van de aankoop via deze weg. Volgens bloomon worden bloemen in Frankrijk voornamelijk bij de traditionele bloemist gekocht, die nog altijd 92% van zijn aanbod via de groothandel of andere intermediairs inkoopt. Bloomon heeft al deze schakels uit de keten gehaald en levert bloemen direct via de kweker.

  “Dankzij onze korte productieketen kunnen wij het verschil maken met bloemen die dagen verser zijn dan de Franse consument gewend is. Daarnaast staan de Fransen bekend om hun oog voor kwaliteit en stijl. Onze moderne en stijlvolle boeketten met bijzondere seizoensbloemen zijn geïnspireerd door de laatste lifestyletrends en matchen dan ook perfect met de Franse voorliefde voor mode en design”, aldus Patrick Hurenkamp, CEO van bloomon.

  Exponentiële groei

  Bloomon haalde eind 2016 een bedrag van ruim 21 miljoen euro op in haar series B ronde. Mede dankzij het Franse Partech, een van de Venture Capital fondsen die in bloomon investeert, is bloomon met de huidige lancering in Frankrijk nu actief op zes Europese markten. De doelstelling van een verdubbeling van het aantal klanten per jaar wordt nog altijd ruimschoots behaald. aldus bloomon.

  Over bloomon

  Bloomon bezorgt verse seizoensbloemen rechtstreeks van de kweker aan huis. De klant kiest zelf de grootte van de bos en de frequentie van de bezorging. De stylisten van bloomon ontwerpen iedere week een nieuwe bos in eigen stijl. De online bloemenservice werd eind 2014 opgericht door Patrick Hurenkamp, Bart Troost en Koen Thijssen. Bloomon is inmiddels actief in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Frankrijk. Op het hoofdkantoor in Amsterdam zijn zo’n 100 werknemers actief met ruim 20 verschillende nationaliteiten.

  Reageer op dit artikel

  avatar