’Bomen planten is geen oplossing CO2-uitstoot’

  Er zijn te veel bomen nodig om serieus een oplossing te kunnen zijn om de huidige CO2-uitstoot het hoofd te bieden. Dat melden Duitse wetenschappers.

  Is het planten van bomen een oplossing als het niet lukt om de CO2-uitstoot omlaag te brengen? ’Nee’, zeggen onderzoekers van het Potsdam Institute for Climate Impact Research. Zij zeggen dat als we kolen en olie blijven verbranden in de hoeveelheid die we nu doen, dat dan op termijn de hoeveelheid broeikasgassen die uit de lucht moeten worden gehaald te groot zijn om te managen.

  Terugdringen

  Volgens een van de onderzoekers is een hoofdrol weggelegd voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. „Ons werk laat zien dat het verwijderen van CO2 via de biosfeer geen optie is als we te laat spijt krijgen dat we niets of te weinig tegen de CO2-uitstoot hebben gedaan.”

  Er zou volgens de onderzoekers te veel ruimte nodig zijn waar bomen moeten worden geplant. Bijna alle natuurlijke ecosystemen op aarde moeten dan wijken voor bossen. In een ander scenario zou een kwart van het land dat nu wereldwijd voor voedselvoorziening wordt gebruikt, moeten verdwijnen voor bossen. Daarmee zou volgens de onderzoekers de wereldwijde voedselzekerheid in het geding komen.

  Lees hier het hele bericht.

  Bron: scientias.nl

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties