De Boomkwekerij Boombakken en bankjes tegen terreuraanslagen

  Boombakken en bankjes tegen terreuraanslagen

  0

  Plaats boombakken, bloembakken of bankjes van gewapend beton om terreuraanslagen met voertuigen tegen te gaan. Dit advies krijgen Europese steden, om aanslagen zoals die in Barcelona, Nice, Berlijn en Londen tegen te gaan.

  Na de aanslagen in Barcelona klonk in eerste instantie het verweer vanuit grote steden dat je niet elke plek kunt beveiligen tegen aanslagen. Inmiddels besluiten sommige steden om toch maatregelen te nemen. Zo maakte burgemeester Aboutaleb  woensdag bekend dat er in uitgaansgebieden plantenbakken en paaltjes komen om te voorkomen dat terroristen op een terras kunnen inrijden.

  Bescherming

  De Italiaanse architect Stefano Boeri, onder andere bekend van het Bosco Verticale in Milaan, pleit er eveneens voor om vooral plantenbakken met bomen neer te zetten in plaats van betonblokken. Volgens Boeri geeft een grote bak met grond dezelfde bescherming als een betonnen barrière, maar heeft het als voordeel dat je er een boom in kunt zetten met gunstige effecten voor de omgeving.

  Op de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht staat een lezing met de titel ‘Voertuigaanslagen in Europa: dreiging en oplossingsrichtingen’ op het programma. De sprekers, Glenn Schoen van Boardroom @ Crisis en Michiel de Weger van G4S Risk Advisory, pleiten voor slimme maatregelen zoals bankjes van gewapend beton.

  Reageer op dit artikel

  avatar