Boomfeestdag na tweeënhalf jaar weer georganiseerd

Woensdag 10 november vindt voor het eerst in tweeënhalf jaar de Boomfeestdag weer plaats. Vanwege de uitbraak van corona moest de editie van het voorjaar van 2020 twee maal verschoven worden. Thema van deze editie is ‘Bomen maken gezond!’

In totaal doen naar verwachting 110.000 kinderen uit 280 gemeenten mee aan de Boomfeestdag. Dat is een toename ten opzichte van eerdere jaren, toen er rond de 100.000 kinderen meededen. Aanleiding voor deze verwachting, is dat het belang van Boomfeestdag nadrukkelijk is opgenomen in de Bossenstrategie van het ministerie van LNV.

Gastgemeente Alphen aan den Rijn

Gastgemeente van de Boomfeestdag is dit jaar Alphen aan den Rijn. Kinderen uit deze gemeente hebben, vanwege het samenvallen van de dag met de klimaattop in Glasgow, op school al nagedacht over manieren waarop bomen een bijdrage leveren aan het klimaat. Verder zullen de Alphense kinderen, samen met prinses Irene en haar (klein)kinderen, een populier planten ter ere van de tachtigste verjaardag van de prinses in 2018.

Afscheid Peter Derksen

In Alphen aan den Rijn zal ook Peter Derksen officieel afscheid nemen als directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Sinds 1994 al is Derksen het gezicht van het boomplantevenement. Op 1 april heeft hij het stokje doorgegeven aan Marleen van den Ham. Omdat de Boomfeestdag in maart niet doorging, had Derksen destijds geen mogelijkheid om officieel afscheid te nemen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties