’Boomkwekerij is meest duurzaam van de sector’

„De boomkwekerij is het meest duurzaam van de hele agrarische sector”, aldus Henk Raaijmakers. „Boomkwekers hebben veel gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen, het ermee omgaan en erop anticiperen.”

Over de duurzaamheid van de sector is scheidend voorzitter Henk Raaijmakers van de LTO vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen vrij uitgesproken. „Als je ziet hoeveel we de gewasbescherming al hebben verminderd en naar het gemak waarmee de sector overstap van zwarte naar gerecyclede grijze potten en het gebruik van veenvervanger in potgrond, is het duidelijk hoe duurzaam boomkwekers zijn.

Is de sector er al? „Nee, de sector zal nog aan de slag moeten om de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen te koppelen aan certificering”, aldus Henk Raaijmakers in zijn afscheidsinterview in het digitale magazine.

In het vakblad verscheen vrijdag een ingekorte versie van het interview met Raaijmakers. Het uitgebreidere interview staat in het digitale magazine en kunt u hier lezen (zonder inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties