Boomkwekerij Sylva verkozen tot Leeuw van de Export

Boomkwekerij Sylva is in België verkozen tot Leeuw van de Export in de categorie bedrijven tot 49 werknemers. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Flanders Investment & Trade.

’Sylva heeft binnen een traditionele branche een indrukwekkend internationaal parcours aflegt met innovatie en durf als rode draad’, aldus de jury. En verder zegt jury over het bos- en haagplantsoenbedrijf: ’Dankzij hun investeringen in technologie hebben ze een voorsprong genomen die de komende jaren volop zal opleveren, niet in het minst in de verre afzetmarkten.’

De Oost-Vlaamse sierteler trekt volgens de jury volop de innovatiekaart. Zo ontwikkelde Sylva samen met het Vlaamse bedrijf SMO onder meer een sorteer- en rooimachine, en het is testbedrijf voor het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. Ook onderzoekt het bedrijf hoe dronetechnologie en artificiële intelligentie automatische plantentelling op het veld mogelijk kunnen maken.

Tim van Hulle, eigenaar van Sylva, (derde van links) is blij met de prijs Leeuw van de Export.(Foto: Flanders Investments & Trade)

25 miljoen planten

Op 115 ha in de Gentse regio kweekt Sylva op jaarbasis zo’n 25 miljoen planten volgens de strengste milieueisen. De geschiedenis van Sylva gaat terug tot de 18e eeuw, toen de familie Van Hulle met een boomkwekerij startte. Sindsdien groeide het bedrijf gestaag uit tot een vaste waarde in bos- en haagplanten. Aanvankelijk in eigen land, vervolgens ook internationaal.

Sylva exporteert naar 40 landen, voornamelijk binnen Europa. De komende jaren richt het bedrijf vooral zijn pijlen op veelbelovende niet-EU-markten als Rusland, Turkije, Zuid-Korea en China.

Lees hier het hele juryrapport en stap met eigenaar Tim van Hulle in de auto.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties