De Boomkwekerij Boomkwekers genomineerd voor de Sterkste Schakel regio Rijnland

  Boomkwekers genomineerd voor de Sterkste Schakel regio Rijnland

  0

  Naast diverse restaurants en bouwbedrijven zijn ook een aantal vakgenoten genomineerd voor de verkiezing Sterkste Schakel van de regio Rijnland 2017. De verkiezing zet bedrijven in het zonnetje die opvallen door de service die zijn verlenen en hun klantgerichtheid.

   

  Een van de genomineerden is Skimmia-kweker David Moerings uit Boskoop (foto). Hij vindt persoonlijk contact met z’n klanten belangrijk. „Je moet de tijd nemen voor een klant, aanvoelen bij wie je wel en niet een grap kunt maken.” Ook het leveren van producten met toegevoegde waarde is van belang. „Dat betekent leveren in diverse soorten potten en schalen in meerdere kleuren, en met verschillende soorten etiketten. Dus eerst meedenken met de klant, daarna begint de verkoop pas.”

   

  Een andere genomineerde is handelaar en kweker Joh. Stolwijk en Söhne. „Wij besteden ieder jaar zo’n vier maanden aan het bezoeken van klanten in Duitsland en Oost-Europa. Daardoor weten wij wat er lokaal bij onze klanten speelt”, aldus eigenaar John Stolwijk.

   

  Handelaar R&G Export uit Boskoop is onder andere genomineerd vanwege haar logistieke systeem en persoonlijke aandacht voor de klant. „We spreken letterlijk de taal van de klant. Ik spreek bijvoorbeeld Noors”, zegt eigenaar Karel Huising.

   

  Andere mogelijke winnaars zijn pottenleverancier Desch-Epla uit Ter Aar, Oudshoorn Hoveniers uit Katwijk en Bloemenhuis Pietersen uit Noorden.

  Bekijk hier alle genomineerden.

   

  In 2016 won kweker Gebr. Van der Salm uit Boskoop de Sterkste Schakel Trofee 2016.

   

  Foto: de Sterkste Schakel

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.