Boomkwekers uitgenodigd voor barbecue

  In het kader van het initiatief dat ook wel wordt aangeduid met Boomkwekerij.nl, worden alle boomkwekers uitgenodigd deel te nemen aan een barbecue eind augustus. Het is de bedoeling dat daar verder wordt gepraat over de nut en noodzaak van landelijke samenwerking in de boomkwekerijsector.

  Boompje opzetten? Onder die titel wordt gestart met een campagne om boomkwekers warm te maken voor het initiatief en ze uit te nodigen mee te doen. Als symbolisch beeld gebruiken de organisatoren bomen waarvan de wortels in elkaar groeien. Wie deel wil nemen aan de barbecue die wordt gehouden op 23 augustus bij de vakbeurs Plantarium, kan zich aanmelden via de website: boompjeopzetten.nl.

  Enquête

  Het initiatief wordt aangejaagd door de gemeente Alphen aan den Rijn, maar wordt ook ondersteund door bijvoorbeeld LTO. Onlangs is in Opheusden in dit kader een bijeenkomst gehouden met een groep boomkwekers. Eerder werd onder de titel ‘Sierteelt voor Buddies’ al een bijeenkomst gehouden over logistiek. Als vervolg daarop wordt de komende tijd met meer kwekers gepraat. Zij worden gevraagd naar hun mening over een toekomststrategie voor de sector. De resultaten van die enquête worden tijdens de barbecue bekend gemaakt.

  Samenwerking noodzaak

  Het initiatief gaat uit van het idee dat de sector voor uitdagingen staat die niet regionaal zijn op te lossen. Daarvoor is landelijke samenwerking nodig. Voorbeelden van de uitdagingen zijn internationalisering, het werven van goed geschoold personeel, de duurzaamheidseisen en wetenschappelijk onderzoek voor de boomkwekerij en vaste plantenteelt.

  In De Boomkwekerij van 3 augustus geeft Kees van Velzen, wethouder van Alphen aan den Rijn en bestuurslid landelijke samenwerking Greenports Nederland, uitleg over het initiatief

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties