De Boomkwekerij Markt Boomkwekers over vertrek Lucas Vos: verbazingwekkend en jammer

Boomkwekers over vertrek Lucas Vos: verbazingwekkend en jammer

0

Het lijkt er op dat weinigen het vertrek van Lucas Vos, CEO van Royal FloraHolland hebben zien aankomen. Ook boomkwekers die nauw betrokken zijn bij het veilingbeleid zijn verbaasd over zijn plotselinge vertrek en vinden het jammer dat hij gaat.

„Niet alleen ik, maar iedereen die ik spreek is verrast over het vertrek van Lucas Vos”, zegt Peter Bontekoe, voorzitter van de Royal FloraHolland Product Commissie Boomkwekerijproducten. „Ik heb niet het idee dat er op de achtergrond iets speelt en vind ook dat de veiling qua beleid op de goede weg zit. Lucas Vos geeft zelf aan dat het veilingbeleid nu meer in een operationele fase is beland en dat hij zichzelf daar niet de geschikte persoon voor vindt. Ik denk wel dat het klopt dat de strategie grotendeels klaar is en dat het operationele de komende jaren belangrijker wordt. In die zin kan ik de redenering voor zijn vertrek wel volgen. Ik vind het jammer dat hij weggaat. Ik vind hem een prettige en toegankelijke man en zijn vertrek is een verlies voor de veiling.”

’Ik had hem graag proces zien afmaken’

Hortensiakweker Alex Schoemaker begeleidde het afgelopen jaar een aantal sessies in het kader van Royal FloraHolland 2020 en zat als resultaat daarvan ook een aantal keer met het regieteam en de directie van de veiling om tafel. „Lucas Vos is energieke man met visie. Ik ben verbaasd en vind het jammer dat hij weg gaat. Niet dat hij voor boomkwekers extra aandacht had, maar hij vond wel echt àlle leden belangrijk. Ik krijg bij zijn vertrek wel het gevoel dat hij dingen niet afmaakt waar hij nu volop mee bezig is. Met de regieteams zijn we dit jaar een aantal keren bij elkaar geweest en hieruit is een wensenlijstje naar voren gekomen dat nu bij de directie ligt. Ik verwacht dat straks in december tijdens de Algemene Ledenvergadering er al een aantal wijzigingen zullen worden doorgevoerd, maar voor mijn gevoel is er nog geen definitieve uitvoering van het beleid vastgesteld. Volgens mij zitten we nog midden in dat proces en ik had hem dat proces graag zien afmaken.”

Reageer op dit artikel

avatar