Hortipoint Den Bosch investeert in nieuwe natuur

  Den Bosch investeert in nieuwe natuur

  0

  De gemeente Den Bosch gaat het groen in en rond de stad uitbreiden. Dit doet ze door een aantal nieuwe natuurprojecten.

  Het programma met de nieuwe natuurprojecten heet het Groene Delta 2 programma (2018-2021). Bedoeling is om met nieuwe natuur bij te dragen aan leefbaar en prettig wonen. Door combinaties te maken met recreatie, cultuurhistorie, water, wonen en energie krijgt het programma meerwaarde.

  Verbindingen

  Met diverse groene partners werkt de gemeente samen aan het programma. Daarbij gaat het over rivieren, beken, plassen en moerassen. Maar ook over de drogere gebieden, met heide en bosgebieden.

  Belangrijk in de plannen is om meer verbindingen te maken tussen natuurgebieden. Zo kunnen plant- en diersoorten zich beter verplaatsen.

  Binnen 10 minuten in de natuur

  „Uitgangspunt is dat iedereen binnen 10 minuten in een natuurgebied staat”, meldt wethouder Jos van Son. Door klimaatverandering is de natuur nodig om water op te slaan bij hevige regenval. Bovendien zorgt groen voor verkoeling tijdens zeer warm weer.

  Van Son: „Een groene woon- en werkomgeving draagt bij aan een betere gezondheid. Het nodigt uit tot bewegen en verlaagt stress aantoonbaar.”

  Reageer op dit artikel

  avatar