Bosplantsoenkwekers willen dialoog met Ctgb en NVWA

De LTO-cultuurgroep bos- en haagplantsoen en Treeport Zundert hebben het Ctgb en de NVWA uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek in de sector.

„We willen met het Ctgb en de NVWA een dialoog aangaan over het gewasbeschermingsmiddelenbeleid de komende jaren”, legt cultuurgroepvoorzitter André Wijnstra het doel van de uitnodiging uit.

De sector heeft voor de toekomst goede middelen nodig om bos- en haagplantsoen te kunnen blijven zaaien en kweken. „We maken wel stappen met mechanische onkruidbestrijding”, zegt Wijnstra tegen het vakblad, „maar er zijn knelpunten in onze teelten. Voor het afbranden van zaaibedden zijn geen goede middelen voorhanden.”

’Urgentie op korte termijn duidelijk maken’

De coöperatie CEMP, waarbij leden van de cultuurgroep en van Treeport zijn aangesloten, is reeds bezig met oplossingen van knelpunten. Met de uitnodiging voor het Ctgb en de NVWA proberen beide organisaties de urgentie van oplossingen op korte termijn duidelijk te maken. Wijnstra: „We trekken gezamenlijk op namens het grootste deel van de bos- en haagplantsoenkwekers.”

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties