Bouman, Lakei en Van der Harg winnen Lottumse potrozenshow

  Potrozen van Arie Bouman, Lakei Boomkwekerijen en Leo van der Harg zijn de grote winnaars van de potrozenshow in Lottum.

  De keuringscategorie ’meerjarige tuinroos’ is gewonnen door Hansestadt Rostock, ingezonden door Arie Bouman Tuinplanten. Lakei Boomkwekerijen won de tweede prijs met Mind Games, en ook de derde prijs met Herzogin Christiana.

  Lakei won ook twee prijzen in de categorie ’stamrozen’: de eerste prijs met Mauritius, en de tweede prijs met A Whiter Shade of Pale. De derde prijs ging naar Fortuna ingezonden door Rosarium Lottum.

  Winnaar in de categorie ’vensterbankrozen’ (gestekte rozen uit de bloemisterij) is Carousel van Leo van der Harg. Deze kweker won tevens de tweede prijs met Sunstar. De derde prijs was voor Sun Bean Star van Satter Roses.

  De categorie ’mooiste show’ is eveneens gewonnen door Arie Bouman. De presentatie was getiteld Back to Basic, een combinatie van potrozen met eetbare planten in pot zoals kruiden voor de barbecue. ’Een perfecte trendy presentatie’, aldus de jury.

  Nieuwe Kordes-roos gedoopt

  De winnaars werden afgelopen zondag, bij aanvang van de Week van de Potroos, bekendgemaakt. Daarbij was aandacht voor het verwerken van rozen in gerechten. Ook is er zoals ieder jaar een nieuwe roos gedoopt, ditmaal Phoenix van de Duitse veredelaar Kordes.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties