BPL Pensioen moet mogelijk pensioenen verlagen

  BPL Pensioen moet mogelijk de pensioenen verlagen. Als de dekkingsgraad per 31 december 2020 minder dan 90% was, moet het pensioenfonds de pensioenen korten. Eind november stond de beleidsdekkingsgraad nog op 87,6%.

  Al sinds mei ligt de beleidsdekkingsgraad van BPL Pensioen onder de 90%. Dit is de gemiddelde dekkingsgraad over de laatste 12 maanden. Op 18 januari wordt bekend hoeveel de dekkingsgraad eind 2020 was. Dan wordt ook bekend gemaakt of het pensioenfonds moet gaan korten. De verlaging van de pensioenen voor de agrarische en groene sectoren zou dan per 1 juli 2021 ingaan.

  Twee besluiten

  Vanwege de slechte financiële situatie heeft het bestuur van BPL Pensioen voor dit jaar al twee besluiten genomen. Per 1 januari 2021 is de pensioenpremie verhoogd van 25% naar 26,4%. Werkgevers en werknemers gaan dus samen iets meer betalen voor de pensioenopbouw. Dit is een bestaande afspraak tussen de werkgevers- en werknemersorganisaties.

  Per 1 januari 2021 is het opbouwpercentage verlaagd van 1,875% naar 1,70%. Het opbouwpercentage bepaalt hoeveel pensioen deelnemers kunnen opbouwen over het verdiende salaris. Deelnemers gaan dus iets minder pensioen opbouwen voor de pensioenpremie die zij betalen.

  Webinar

  BPL Pensioen organiseert op 18 januari een webinar waarin deelnemers worden bijgepraat over de financiële situatie van het pensioenfonds. Ook wordt het al dan niet verlagen van de pensioenen besproken, alsmede andere maatregelen. Aanmelden voor de webinar kan via de website van BPL Pensioen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties