Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Branche heeft vertrouwen dat er geen karrentekort ontstaat

  Branche heeft vertrouwen dat er geen karrentekort ontstaat

  0

  De kans dat er dit jaar – net als vorig jaar – een karrentekort ontstaat, lijkt klein. De branche heeft diverse maatregelen genomen, waardoor er 150.000 extra karren op de markt komen. Daarnaast begint dit voorjaar qua weer voorspoediger en is de kans op zo’n heftige piek als vorig jaar dus niet zo groot.

  Vorig jaar ontstond eind april een tekort aan CC-karren. De forse kou in maart zorgde ervoor dat met name primula en violen bij eindklanten slecht werden verkocht. Hierdoor kwamen de CC-karren maar mondjesmaat terug naar de leveranciers. Toen het weer vervolgens in april omsloeg en de vraag naar tuinplanten piekte, zorgde dit voor een tijdelijk tekort aan CC-karren.

  Heel ander voorjaar
  Dit voorjaar ziet er heel anders uit. Eind februari verliep in grote delen van Europa relatief warm en echte kou lijkt er in de komende tijd ook niet meer in te zitten. En dat is goed nieuws voor de verkoop van primula en violen, en daarmee voor het tijdig terugkomen van CC-karren.

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar