De Boomkwekerij Nieuws Oproep Britse kwekers: ’Sla nú tuinartikelen in’

Oproep Britse kwekers: ’Sla nú tuinartikelen in’

0

Jonge Britse kwekers roepen via sociale media alle Britten op om nú tuinartikelen in te slaan. Tot nu toe gelden voor Britten nog geen strikte maatregelen vanwege corona.

Op Instagram, Twitter en LinkedIn circuleert nu in het Verenigd Koninkrijk de oproep ’Keep calm and get ready to garden’, om rustig te blijven en je klaar te maken om te gaan tuinieren. De Young People in Horticulture Association (YPHA) heeft deze actie opgezet.

„Het is nú de tijd om tuinieren te promoten als de ultieme hobby bij thuisisolatie”, zei Natalie Porter van Porters Fuchsia maandag tegen Horticulture Week, een van de jonge kwekers die begin dit jaar de YPHA heeft opgericht.

Advies om thuis te blijven

De Britse premier Boris Johnson adviseerde de Britse bevolking maandag nog om ’pubs, clubs en restaurants te vermijden’. Britten zijn verder geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. De YPHA verwacht daarom dat meer mensen gaan tuinieren. Tuincentra en andere retailers worden voorlopig nog bevoorraad, ook met planten uit Nederland zei Lemkes maandag nog tegen De Boomkwekerij.

„Tuinieren is goed voor onze gezondheid”, aldus Porter. „Het is beter om tuinplanten in te slaan dan toiletpapier.”

Beeld: YPHA

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar