Vakblad voor de Bloemisterij Corona Britse tuincentra blijven voorlopig dicht

Britse tuincentra blijven voorlopig dicht

0

Britse tuincentra moeten voorlopig gesloten blijven op last van de Britse regering. De HTA heeft een alternatief opgezet zodat consumenten toch lokaal planten kunnen krijgen.

Ondanks de lobby vanuit de Horticultural Trades Association (HTA), tuincentra en tv-tuinman Alan Titchmarsh bestempelt de Britse regering tuinproducten niet als essentieel in deze coronatijd. Dat blijkt uit een open brief van de Britse minister van Economische zaken, Alok Sharma, aan de Britse retailsector.

Fysieke winkels die geen voedsel of medicijnen verkopen, blijven vooralsnog gesloten. De verkoop van sierteeltproducten in supermarkten kan dus doorgaan. De Britse regering stimuleert de online-verkoop door niet-essentiële retailers, waaronder dus tuincentra. Sharma noemt wel specifiek ’hardware’-producten als essentieel, maar de grootste bouwmarktketens B&Q en Homebase zijn vooralsnog alleen online open.

Planten aan huis bezorgen

Als alternatief voor gesloten tuincentra heeft de HTA de webpage ’Plants Near Me’ gelanceerd. Hierop kunnen consumenten zoeken naar tuincentra en kwekerijen met particuliere verkoop in de buurt, die planten aan huis bezorgen.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar