Britse tuincentra weer open

Tuincentra in het Verenigd Koninkrijk mogen weer open van de Britse regering. De HTA is daar heel blij mee, maar wil meer om noodlijdende Britse bedrijven te redden.

De Britse regering heeft een versoepeling van de coronamaatregelen in het VK aangekondigd. Horeca en andere gelegenheden waar veel mensen bij elkaar komen, blijven vooralsnog gesloten, maar Engelse tuincentra (die tot nu toe alleen online mochten verkopen) mogen vanaf woensdag 13 mei ook fysiek weer opengaan. Tuincentra in Wales zijn vanaf nu weer open. Schotse tuincentra gaan later open, volgens Horticulture Week waarschijnlijk vanaf 15 mei.

Tuincentra en bezoekers moeten zich wel houden aan veiligheidsregels. Hiervoor heeft de Horticultural Trades Association (HTA) eerder een protocol opgesteld. Er mogen maximaal twee personen per huishouden het tuincentrum in, en ze moeten 2 m sociale afstand te bewaren (conform de Britse sociale afstand).

De HTA die de belangen van kwekers en tuincentra in het VK behartigt, reageert verheugd op de openstelling, omdat in het VK 70% van de planten tussen maart en juni doorgaans worden verkocht. De HTA luidde eerder in Londen de noodklok omdat Britse bedrijven failliet dreigen te gaan. Om dat te voorkomen, moet de Britse regering met een noodfonds komen dat volgens de HTA vergelijkbaar is met de Nederlandse steunmaatregelen. ’Dat is de enige manier om onze bedrijven te redden.’

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties