Britse verwachting: Wyevale voor 2020 helemaal verkocht

Op de HTA National Plant Show werd verwacht dat Wyevale Garden Centres voor het eind van dit jaar volledig is verkocht aan andere Britse retailers.

Op de tweede dag van dé beurs voor Britse inkopers, woensdag 19 juni, werd namelijk bekend dat Wyevale nog eens 11 tuincentra verkoopt. Acht gaan er naar British Garden Centres, die eerder al zes tuincentra van Wyevale overnam. Daarnaast nemen Coolings, The Plant Area en Maidenhead Aquatics ieder één tuincentrum over van de voormalige Britse marktleider.

Nu nog 43 Wyevales over

Van de oorspronkelijk 145 tuincentra van Wyevale zijn er nu nog 43 over. Die zullen de komende maanden nog worden verkocht, dacht menigeen op de HTA National Plant Show in Coventry, mede omdat de Britse tuincentrummarkt nu vrij goede zaken doet. Ook de verkoop bij de resterende Wyevale Garden Centres loopt door zoals gewoonlijk.

De reeds verkochte tuincentra zijn naar zowel onafhankelijke retailers gegaan als concurrerende tuincentrumketens, met name Dobbies en Blue Diamond. Ruim een jaar geleden ging Wyevale Garden Centres de verkoop in.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties