Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Britten voeren nieuwe importeisen in, vooral tegen Xylella

  Britten voeren nieuwe importeisen in, vooral tegen Xylella

  0

  Het Verenigd Koninkrijk voert per 21 april nieuwe eisen in voor import van de belangrijkste Xylella-waardplanten. Daardoor is bepaalde handel niet meer mogelijk.

  Het Britse ministerie Defra meldt de nieuwe eisen. Vanaf dinsdag 21 april verbiedt het VK alle import van Coffea en Polygala myrtifolia, twee van de zes meest risicovolle Xylella-waardplanten. Aan twee andere van die waardplanten, Olea europaea en Prunus dulcis, stelt het VK zodanig strenge eisen, dat de handel van olijfbomen en amandelbomen ook niet meer mogelijk is, zo meldt de NVWA.

  In de EU horen ook nog Lavandula dentata en Nerium oleander tot de belangrijkste waardplanten. Het VK stelt echter vanaf dinsdag uitgebreide eisen aan alle soorten Lavandula, Nerium oleander en bovendien aan Rosmarinus officinalis. Deze eisen houden onder andere veldinspecties en verplichte toetsing op Xylella in.

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar