De Boomkwekerij Bruns benoemd tot nieuwe Europese boomkwekersvoorman

  Bruns benoemd tot nieuwe Europese boomkwekersvoorman

  0

  De komende twee jaar is Jan-Dieter Bruns president van de European Nurserystock Association. De Duitse boomkweker volgt Tim Edwards uit Engeland op.

  Vorige week is de nieuwe president verkozen op de zomerconferentie van de ENA, die vond dit jaar plaats in Oxford, Engeland. Bruns was sinds 2016 al vice-president van de Europese boomkwekersorganisatie, zo meldt de Duitse bond BdB.

  Zorgen om Britse fytosanitaire beperkingen

  Nu Bruns Europees voorman is, zal hij zich sterk maken voor de vrije handel in de EU. Hij maakt zich namelijk zorgen over de Brexit. „Daardoor komen er meer fytosanitaire beperkingen op de Britse markt. Die maken import uit andere EU-lidstaten moeilijker en die hebben ook een negatief effect op de hele Europese handel.”

  De nieuwe ENA-president wil beperkingen gezamenlijk met de Britse boomkwekerijsector aanpakken.

  Raaijmakers nu vice-president

  Henk Raaijmakers is nu de nieuwe vice-president. Volgens ENA-gebruik zal de Nederlandse boomkwekersvoorman over twee jaar ENA-president worden.

  Foto: Bruns

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar