Buitenplanten krijgen permanente tentoonstelling op Keukenhof

    Dit jaar wordt er op de Keukenhof voor het eerst een permanente tentoonstelling met buitenplanten ingericht. De Vaste Plantenshow gedurende de laatste weken van de openstelling komt te vervallen.

    De Keukenhof heeft ervoor gekozen om in plaats van de tijdelijke vaste plantenshow een gedeelte van het Willem Alexander Paviljoen in te richten met een permanente show van buitenplanten. De FPC Outdoor van royal FloraHolland heeft de show ingericht. „40-50 plantenbakken worden aangekleed met een mix van perkgoed, balkon en terrasplanten en boomkwekerijproducten”, aldus Teun van Turenhout van FloraHolland. De bakken worden eenmalig ingeplant en zullen gedurende de 9 weken van de opening een visueel aantrekkelijke presentatie moeten vormen.

    Visueel aantrekkelijk 

    In eerste instantie was de Vereniging van Vaste Plantenkwekers door de Keukenhof gevraagd om een presentatie te leveren met uitsluitend visueel aantrekkelijke producten. „Voor ons als vaste plantenkwekers is dat in deze periode van het jaar echter niet mogelijk. De opening van de Keukenhof tot 23 mei is voor ons eigenlijk net te vroeg om aan deze wens tegemoet te kunnen komen”, aldus Aad Vollebregt. Daarmee komt de jarenlange tentoonstelling van vast planten gedurende de laatste drie weken van de Keukenhof dit jaar voor het eerst te vervallen.