De Boomkwekerij Markt ’Business as usual bij Wyevale Garden Centres’

’Business as usual bij Wyevale Garden Centres’

0

De grootste tuincentrumketen van het Verenigd Koninkrijk is weliswaar te koop, maar de zaken bij Wyevale Garden Centres gaan gewoon door als vanouds.

Dat zegt de CEO van de Britse retailer, Roger McLaughlan, in een interview met Garden Trade News. „Onze focus is business as usual, en onze tuincentra zijn nog altijd goed voorbereid op pieken in de handel.”

Afgelopen mei behaalde de keten nog een recordomzet; volgens McLaughlan gaan de zaken goed bij Wyevale.

Investeringsfirma als eigenaar

Terra Firma, een grote investeringsfirma, kocht de tuincentrumketen in 2012. Al snel daarna werden diverse andere Britse tuincentra overgenomen, waarmee Wyevale op een totaal van 145 tuincentra uitkwam en zijn marktleidende positie verstevigde.

Eind mei zette Terra Firma weer in de verkoop. De keten is geheel of gedeeltelijk over te nemen. Tuincentra zijn ook apart over te nemen door anderen. De eigenaar heeft grote verwachtingen van de verkoop; tot 26 juni kan erop geboden worden.

De tuincentra liggen verspreid in Engeland en Wales en variëren enorm in grootte: van 1 acre (4.000 m2) tot liefst 108 acres (44 ha). Bekijk hier een fotoserie van Wyevale Garden Centre in Stratford-upon-Avon, een middelgroot tuincentrum, bezocht medio juni 2017.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar