Business Centre Treeport: nog altijd geen namen bekend

Twee maanden geleden was de verwachting dat Business Centre Treeport (BCT) snel naar buiten zou komen met de namen van de eerste bedrijven die zich op het BCT zouden vestigen. Tot ergernis van John Oostvogels, bestuurslid bij aandeelhouder Coöperatieve Vereniging Treeport, is het nog altijd niet zo ver.

„Ik ben verbaasd, maar vooral geïrriteerd waarom het zo lang moet duren”, zegt Oostvogels over het traject van besluitvorming rondom het Business Centre Treeport.
Het is een vraag die de initiatiefnemers van Business Centre Treeport (BCT) regelmatig krijgen: welke partijen komen er nu definitief naar het BCT? Maar vooralsnog kan Oostvogels nog niet met namen naar buiten komen.

Vestigingscommissie

Hij zegt dat nog deze maand de vestigingscommissie zich gaat buigen over de aanvraag van een institutionele belegger die wil gaan bouwen. Een belangrijk onderdeel van de beoordeling bestaat uit het zogenoemde thematisch filter. Bedrijven moeten voldoende binding hebben met de boomkwekerijsector om zich op het BCT te mogen vestigen. De vestigingscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van overheden en Marc Lodders als adviseur vanuit het BCT.

De institutionele belegger wil de te bouwen locatie verhuren aan andere partijen. Het zijn met name deze huurders die moeten voldoen aan het thematisch filter.
„Ik begrijp dat een gemiddelde boomkweker denkt dat het proces veel sneller moet kunnen. Maar besluitvorming via de gemeente moet zorgvuldig en mag niet leiden tot precedentwerking. Ik ben ook verbaasd dat het zo lang moet duren, maar inmiddels accepteer ik het ook maar”, zegt Oostvogels.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties