’Buxus-bezitters niet schuldig verklaren aan mezensterfte’

De Vlaamse beroepsvereniging AVBS verzet zich tegen de in hun ogen zeer voorbarige schuldigverklaring van Buxus-liefhebbers aan mezensterfte. Hiervoor is volgens de beroepsvereniging onvoldoende bewijs.

Afgelopen weekend is een nieuwe actie gestart door SOSmezen. In de actie wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van sterfte van jonge mezen. AVBS, beroepsvereniging voor de Vlaamse sierteelt en groenvoorziening, vindt het onaanvaardbaar dat – in hun ogen – door diverse media suggestief de link wordt gelegd met de strijd tegen buxusmot.

Nevenwerkingen

De AVBS wijst er op dat enkel gewasbeschermingsmiddelen worden toegelaten waarvan na onderzoek is gebleken dat ze geen ongewenste nevenwerkingen hebben. „We kunnen niet aanvaarden dat Buxus-kwekers, Buxus-liefhebbers en tuinaanleggers heel voorbarig door de media als schuldige worden aangeduid voor de sterfte van mezen”, aldus de AVBS.

AVBS is een van de deelnemers in het project SOS buxusmot. Dit jaar krijgt dit Vlaamse project een vervolg. Via de website SOS buxusmot wordt kennis over buxusmot verzameld en verspreid. Het onderzoek naar bestrijding van de buxusmot wordt uitgevoerd door PCS en ILVO, met de steun van het Vlaams Fonds voor Landbouw en Visserij. AVBS en Landelijke Gilden zorgen voor de bekendmaking van de onderzoeksresultaten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties