Buxusmot duikt op in Verenigde Staten


In de Verenigde Staten is op een aantal plaatsen buxusmot aangetroffen. Deze zouden afkomstig zijn van een Buxus-kweker in Canada. Dat meldt het vakblad Nursery Management.

Een kweker in het Canadese St. Catharines, Ontario, heeft tussen augustus 2020 en april 2021 naar diverse klanten in de Verenigde Staten Buxus geleverd die besmet waren met (een stadium van) buxusmot. U.S. Department of Agriculture’s Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) zou de aanwezigheid van buxusmot (Cydalima perspectalis) hebben bevestigd.

Planten naar zes staten

De planten zijn geleverd naar retailers in zes staten: Connecticut, Massachusetts, Michigan, New York, Ohio, South Carolina en een distributiecentum in Tennessee. In drie staten is inmiddels buxusmot aangetroffen: Michigan, Connecticut en South Carolina. De Verenigde Staten heeft de grens met Canada gesloten voor wat zij beschouwen als waardplanten van buxusmot: Buxus, Euonymus en Ilex. In 2018 zou de eerste buxusmot in Canada, in de regio van Toronto, zijn gesignaleerd, aldus Nursery Management.

In de Verenigde Staten staat een omvangrijke hoeveelheid Buxus en de zorgen dat economische schade optreedt is groot. APHIS zegt er alles aan te doen om buxusmot te traceren en te bestrijden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties