Hortipoint Campagne ‘Hoe groener hoe beter’ opmaat naar verkiezingen

  Campagne ‘Hoe groener hoe beter’ opmaat naar verkiezingen

  0

  Precies twee jaar na de ondertekening van de klimaatakkoorden van Parijs, start de campagne ‘Hoe groener hoe beter’, met zeven stellingen voor lokale verkiezingsdebatten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

  Groen is een oplossing voor uiteenlopende problemen waar we, vooral in de stedelijke omgeving, steeds meer mee te maken hebben. Problemen die in de toekomst nog groter worden door de toenemende gevolgen van klimaatverandering, verstedelijking en vergrijzing.

  Prioriteit

  Vergroening verdient het prioriteit te krijgen in ruimtelijke plannen. De praktijk is echter dat Nederland nog steeds meer verhardt dan vergroent. De nieuwe colleges na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 kunnen daar verandering in brengen. Het is daarom belangrijk dat de groene gemeente een centraal onderwerp wordt in de lokale verkiezingsdebatten met burgers uit de gemeente.

  De zeven stellingen zijn te lezen op hoegroener-hoebeter.nl. De landelijke actie dag van’ Hoe groener hoe beter’ is op zaterdag 17 maart 2018. De campagne is een initiatief van Operatie Steenbreek, Entente Florale en Klimaatverbond Nederland.

  Reageer op dit artikel

  avatar