CC scherpt acties tegen kapotte en valse tags aan

Container Centralen scherpt acties tegen kapotte CC TAG5 en valse labels aan. Deze maatregelen worden ingevoerd in antwoord op het ultimatum dat Royal FloraHolland begin oktober heeft gesteld. Volgens de veilingorganisatie waren er te veel problemen met de karrenpool.

De extra maatregelen bestaan uit het actief verwijderen van zwarte en rode labels en uit een brede samenwerking met scanpartners in Europa. Verder gaat Container Centralen veroordeelde partijen, die valse CC TAG5’s gekocht of verkocht hebben, uitsluiten van de pool. Ook wordt binnenkort een app gelanceerd waarmee iedereen zelf CC TAG5’s kan scannen.

CC heeft een mobiel team ingezet om de verwijdering van zwarte en rode labels te versnellen en zo de kans op breuk te verkleinen. Vanaf juli zijn al 45.000 zwarte labels extra verwijderd; het doel is om in 2020 nog maximaal 10% zwarte labels te voeren. Vanaf begin 2020 worden ook rode labels verwijderd, nadat de data zijn overgedragen naar de CC TAG5.

Ondanks eerdere klachten over de CC TAG5 blijft Container Centralen achter het design staan. Daarom kunnen kapotte, originele tags gratis worden omgewisseld. De mogelijkheden om dit te doen worden uitgebreid; zo zijn kapotte, originele CC TAG5’s vanaf begin 2020 bij alle CC depots om te ruilen, ook op de locatie van Royal FloraHolland.

Container Centralen breidt de samenwerking met haar strategische partners in Europa uit, die eveneens scannen bij de ontvangst, om de pakkans van gebruikers van valse CC TAG5’s te vergroten. In overleg met deze partners wordt een zero tolerance beleid opgesteld. Met Royal FloraHolland is het overleg hierover al opgestart.

De huidige samenwerking met een extern recherchebureau en de mobiele controleploeg van Royal FloraHolland wordt geïntensiveerd. Container Centralen treedt op tegen partijen waartegen voldoende bewijsmateriaal is verzameld over de koop of verkoop van valse CC TAG5’s. Na een veroordeling worden de contracten met deze partijen opgezegd. Op dit moment lopen er meerdere juridische zaken. „Met deze concrete acties zijn wij ervan overtuigd dat de CC Pool op termijn de kwaliteit krijgt, die weer een zorgeloos gebruik oplevert”, zegt directeur Barto Cleton.

„Het gebruik van valse CC TAG5’s raakt elke pooldeelnemer, het is dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit misbruik te voorkomen”, aldus Cleton. Ondernemers die personen kennen die valse tags verkopen of kopen, kunnen dit melden bij CC: 023-55 44 020 of 0318-66 66 44.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties