Certificaten Excellence Roses 2019 uitgereikt

Veredelaars van de nieuwste Excellence Roses hebben de bijbehorende certificaten ontvangen. De uitreiking was vrijdag 14 februari op de jaarvergadering van de rozencultuurgroep onder Anthos-secretariaat. Deze vond plaats bij de Koninklijke Ginkel Groep in Veenendaal.

Namens de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) overhandigde voorzitter Helma van der Louw de certificaten aan vertegenwoordigers van de veredelingsbedrijven van de vier winnende rozen: Airbrush (Kordes), Taxandria en Jean Robie (Vissers) en Romina (Tantau). De winnaars waren eerder bekend, bekijk de rozen hier.

V.l.n.r.: Hetty Crooijmans (voorzitter cultuurgroep), Ad Volkering (namens Kordes), Quercus Hanekamp (namens Tantau), Martin Vissers en Helma van der Louw (KVBC).

„Excellence Roses heeft zijn sporen al verdiend”, zei de KVBC-voorzitter na de uitreiking over het predicaat dat te winnen valt in de Nederlands-Belgische rozenkeuring. Ze wees op de inzet van het predicaat als verkoopinstrument. „Ga het uitbuiten en er gewoon geld mee verdienen, vermeld het predicaat bijvoorbeeld in je catalogus.”

Afgelopen jaar deden totaal 23 rozen mee aan de keuring. Dit jaar gaan 27 nieuwe rozen de keuring in die een activiteit is van de rozencultuurgroep.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties