De Boomkwekerij Nieuws Certificaten nieuwste Excellence Roses uitgereikt

Certificaten nieuwste Excellence Roses uitgereikt

0

De KVBC heeft de certificaten van de nieuwste Excellence Roses uitgereikt aan de veredelaars. Dat gebeurde op de jaarvergadering van de rozencultuurgroep onder Anthos-secretariaat, afgelopen vrijdag bij Kordes Roses in De Kwakel.

Excellence Roses vindt tegenwoordig plaats onder coördinatie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen, vandaar dat KVBC-voorzitter Helma van der Louw de certificaten uitreikte aan de winnaars van de Nederlands-Belgische keuring.

Eind vorig jaar waren de winnaars reeds bekend: Cherry Lady, Gräfin Diana, Jugendliebe en Rosenfaszination (allevier van Kordes), Elaine Page (Poulsen), Lampion (Tantau), ’Myka’ (Braun) en Dinky (Lens). Bij de uitreiking waren de veredelaars aanwezig behalve Poulsen.

V.l.n.r.: Helma van der Louw (KVBC), Thomas Proll (Kordes), Aart Westdijk (vertegenwoordiger Tantau), Marco Braun, Rudy Velle (Lens) en Hetty Crooijmans (rozencultuurgroep).

’Resultaten Excellence Roses en ADR dicht bij elkaar’

Voorafgaand aan de uitreiking legde Thomas Proll uit hoe hij bij Kordes rozen veredelt en hoe de Duitse rozenkeuring ADR te werk gaat. De resultaten die de vier nieuwe Excellence Roses in de Nederlandse en Belgische rosaria hebben gehaald, liggen volgens Proll heel dicht bij de behaalde ADR-resultaten.

Kordes gaat weer nieuwe rozen voor de Excellence Roses-keuringen indienen. Aanmelden voor dit plantjaar is tot 1 maart mogelijk bij de KVBC.

Foto: Hester van Gent (Anthos)

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar