China-kenner Boevé overleden

  Handelskweker Arie Boevé (70), China-kenner en voormalig voorzitter van de internationale handel in boom- en heesterzaden, is vlak voor kerst overleden.

  Boevé had een handelskwekerij in Boskoop en legde zich toe op de import en export van boom- en heesterzaden, vooral uit Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen.

  Vanaf 1992 ging Boevé, als een van de eerste ondernemers uit de Nederlandse boomkwekerij, reizen op China om zakelijke relaties op te bouwen met lokale bedrijven en overheden, voor de export van zaad- en plantmateriaal.

  Vanaf 2004 woonde hij en zijn vrouw daarvoor in Beijing. Afgelopen jaar startte hij er, samen met een Amerikaans bedrijf, een nieuwe boomkwekerij om Chinese afnemers te kunnen bedienen. Over zijn ervaringen in de Chinese cultuur schreef hij bovendien een boek getiteld ’Enkeltje Beijing’.

  Boevé was ook bestuurlijk actief in de internationale zaadhandel. Zo was hij jarenlang voorzitter van de Anthos-handelsgroep BoHeZa. In die functie was hij onder andere betrokken bij de opzet van een oogstcontract met Staatsbosbeheer, wat BoHeZa-leden het eerste recht op oogst gaf. Daarnaast was Boevé enkele jaren voorzitter van de boom- en heesterzadengroep van de International Seed Federation en bestuurslid van Naktuinbouw.

  Vanwege de feestdagen kwam Boevé met zijn vrouw vanuit Beijing naar Nederland. Daar overleed hij plotseling vlak na aankomst.

  Foto: Familie Boevé

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties