Chinezen maken kennis met TCO-overheid

  De Chinese groep die door de boomkwekerij toert, is in Tree Centre Opheusden op het gemeentehuis van Neder-Betuwe ontvangen.

  „Chinezen denken meer in structuren van overheden, daarom vonden wij het een goede zaak om hen te laten kennismaken met onze lokale overheid”, verklaart TCO-voorzitter Kees van Rooijen.

  In het bijzijn van diverse TCO-leden zijn de Chinezen op het gemeentehuis toegesproken door de nieuwe burgemeester van Neder-Betuwe, Jan Kottelenberg. Daarin sprak hij zijn trotsheid uit over de laanboomregio. Ook is benoemd dat de gemeente investeert in de sector, onder andere in het Agro Business Centre dat nu volop gestalte krijgt.

  Vanuit TCO zijn vanzelfsprekend sterke punten van de regio aangehaald. „Vooral de goede kennisinfrastructuur”, zegt Van Rooijen, „en natuurlijk ook de kwaliteit bomen die wordt geleverd van onze 1.500 ha.”

  ’Relaties opbouwen oefening van geduld’

  Tegenover de Chinezen is benadrukt dat TCO-leden orders gezamenlijk kunnen invullen. „We hebben voldoende kritische massa; orders zijn voor ons niet gauw te groot”, aldus Van Rooijen. Hij hoopt dat de boodschap is overgekomen. „We weten dat relaties opbouwen in China een oefening van geduld is, en dat de overheid er een belangrijke rol in speelt.”

  Na het gemeentehuis bezochten de Chinezen het Nationaal Fruitpark Ochten; dinsdag diverse boomkwekerijen in TCO-gebied. Tot en met woensdag 21 juni toert de groep door de Nederlandse, Duitse en Belgische sector.

  Foto’s: Geerten van der Lugt, HollandDoor

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties