Hortipoint Circulaire tuin ABN AMRO gecertificeerd door NL Greenlabel

  Circulaire tuin ABN AMRO gecertificeerd door NL Greenlabel

  0

  De door Donkergroen ontworpen en aangelegde circulaire tuin bij het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam heeft het NL Greenlabel Gebiedslabel ontvangen. Van het houten meubilair, de cortenstalen opsluitbanden tot het kleinste schroefje: als over pakweg twintig jaar de tuin wordt afgebroken, kunnen alle materialen opnieuw worden gebruikt.

  Omdat circulairiteit nog lang geen gemeengoed is in de buitenruimte heeft Donkergroen behoorlijk moeten pionieren. Zowel de buitenruimte bij het hoofdkantoor van de bank als het dakterras van Circl – het nieuwe paviljoen tegenover de bank – is ingericht met waardevaste materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden. De zoektocht naar deze materialen ging niet zonder slag of stoot, maar is wel gelukt. Het bedrijf wilde dit samen met ABN AMRO getoetst zien met het NL Greenlabel Gebiedslabel.

  • De tuin in aanbouw begin dit jaar. (Foto: Miranda Vrolijk)

  De assessoren Jos Schild van Royal HaskoningDHV en Gert Olbertijn van Stabilitas BV hebben de beoordeling uitgevoerd. Schild: „Met Circl hebben ABN AMRO en Donkergroen de circulaire lat hoog gelegd. Ik heb namens NL Greenlabel al heel wat gebieden mogen toetsen, maar nooit eerder zagen we zo’n sterke focus en volharding op circulariteit. Het toegekende Gebiedslabel A is dan ook meer dan verdiend waarbij een bonuspunt is verleend vanwege die volharding.”

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar