Bloem en Blad Bloemen en planten Clematis Little Lemons beste nieuwigheid Plantarium 2019

Clematis Little Lemons beste nieuwigheid Plantarium 2019

0

Clematis ’Zo14100’ (Little Lemons) van J. van Zoest is uitgeroepen tot de beste nieuwigheid van Plantarium 2019. Buddleja ’SRPBUD989’ (Blue Sarah) en Hydrangea paniculata ’HYLV02’ (Whitelight) beiden van Lendert de Vos werden ook met een gouden medaille bekroond.

„De Clematis Little Lemons is echt een doorbraak in de veredeling van Clematis. De plant heeft een bijzondere, zeer compacte en bossige groei en is niet klimmend. Little Lemons is rijk bloeiend met zachtgele hangende klokvormige bloemen en is toepasbaar in borders, potten, maar ook in hanging baskets. Uniek en vernieuwend”, aldus de jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

Clematis ’Zo14100’ (Little Lemons) van J. van Zoest is uitgeroepen tot de beste nieuwigheid van Plantarium 2019.

In totaal werden er 63 planten gekeurd. Er werden 3 gouden, 11 zilveren en 17 bronzen medailles toegekend. Bekijk in ons overzicht alle nieuwigheden van Plantarium.

Sortimentstuin Harry van de Laar

De beste nieuwigheid van Plantarium 2019 krijgt na afloop van de beurs een plekje in de sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop. In het speciale Plantariumvak worden de nieuwigheden van afgelopen jaren opgeplant. Bezoekers kunnen zo ook zien hoe de planten zich presteren qua sierwaarde en gebruikswaarde in de vollegrond.

Ketura Sikken
Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel

avatar