De Boomkwekerij Nieuws Clematis-merk gaat Chinese markt op

Clematis-merk gaat Chinese markt op

0

Hongyue Horticulture Corporation gaat het merk Raymond Evison Clematis op de Chinese markt verkopen. Daartoe hebben het Chinese en Britse bedrijf een licentiecontract ondertekend.

Raymond Evison werkte de laatste paar jaar al samen met Hongyue. Vanuit de eigen kwekerij, The Guernsey Clematis Nursery, worden al klimplanten naar China verstuurd om op de tuincentra van Hongyue te verkopen. Sinds vorig jaar gaat het ook om Clematis van de veredelaar die gekweekt zijn door Hoogeveen Plants in Hazerswoude.

De samenwerking is nu verstevigd met de ondertekening van een licentiecontract, zo laat Raymond Evison weten: Hongyue heeft nu de exclusieve rechten om het merk Raymond Evison Clematis in China te verkopen, zowel op de fysieke tuincentra als via de e-commerce van Hongyue in het Aziatische land.

Nieuwe Clematis die Raymond Evison heeft veredeld, zullen via Hongyue ook op de Chinese markt komen. Er zullen ook nieuwigheden enkel en alleen voor het Chinese bedrijf bestemd zijn.

Hongye-voorzitter Jiang Deshen en Raymond Evison spelen samen in op de groeiende Chinese afzetmarkt voor planten.

Foto: Raymond Evison Clematis

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar