Code geel

Het was best koud hé? Mwa, heel erg koud zelfs. Ik weet eigenlijk nooit of dat goed of slecht nieuws is. Want vriest er nu flink wat kapot en komt er dan een vervangingsmarkt? Of vriest er flink wat kapot en worden mensen dan bang om nog een keer te planten omdat dat ook weer kapot kan vriezen. Zegt u het maar.

Zelf vind ik open weer met een beetje vorst heerlijk. Door de zon lopen de temperaturen in de kas nu lekker op, en je hoort het nieuwe blad knisperen. Dat 
’s nachts de gaskraan open gaat, tja, dat is wat minder fijn, maar het hoort er wel een beetje bij. Zou die ketel uitvallen, dan is het wel code rood, maar ach, ’t is in 19 jaar niet gebeurd, dus waarom zou het dan nu wel gebeuren?

O ja, en je kon er op wachten, van die ‘natuurliefhebbers’ die nu klagen omdat de ‘natuur’ nu zoveel schade oploopt. Knoppen die door de zachte winter al uitliepen en nu alsnog bevriezen. Bla, bla, bla. Hey, weet je wat het is met deze late vorst? Code rood voor de taxuskever, want die vind dit echt niet fijn. Horrorweek voor hem hoor. En dat vind ik dan weer leuk.

Wat vindt u trouwens van al dat gecode van de laatste tijd. Een beetje woei en er is een code. Een beetje langere file en het is een horrorspits. Een beetje kou, en het is gelijk Siberisch. Wat meer regen en er wordt gewaarschuwd voor een overstroming des doods. Zodra het een beetje afwijkt van het gemiddelde is er paniek. Ik las laatst iets over een rubberentegelparadijs. En dat hebben we. Bang om ons te stoten.

Er is zelfs een klok die de ‘stand’ van de wereld weergeeft, en die staat , hoe verrassend, op 2 voor 12. En daar staan dus mensen heel trots naast te poseren. Man, man, man. Hoe sneu kan je zijn. Het zijn van die ‘I-told-you-so-mensen’. Vingerwijzende creeps, die hun gelijk en geluk proberen te halen uit de ellende van anderen.

Yoehoe mensen, het gaat richting Pasen! En dat betekent code geel! Vrolijk, fris en fruitig, speels, de grootste reden van ons bestaan is geel hè! Die bol boven aan de hemel heeft de mooiste kleur die er is! Geel! En laat ik er daar nu net een half miljoen van hebben staan. Code euforisch.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties