De Boomkwekerij Teelt Combimachine plantgatdosering te zien op Meet&Green Venlo

Combimachine plantgatdosering te zien op Meet&Green Venlo

0

Komende donderdag op Meet&Green in Venlo zijn demonstraties van machines, waaronder een combinatie die in één werkgang plantgaten boort en langzaamwerkende meststoffen doseert.

De demo wordt verzorgd door loonbedrijf Arno van de Ven, samen met machinebouwer Gebr. Ezendam en ICL Specialty Fertilizers. De meststoffenfabrikant lanceerde afgelopen najaar een variant op Osmocote.

Zoals gebruikelijk op Meet&Green zijn er in Venlo, op de onderzoekslocatie van Cultus, diverse proeven en objecten te bezichtigen. Zo is er aandacht voor inhoudsstoffen van brandnetel en Tagetes, die mogelijk zijn in te zetten tegen luizen of aaltjes. Ook kun je de bijeenkomst weer laten meetellen voor de spuitlicentieverlenging.

Meet&Green vindt van 13.00 tot 17.00 uur plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo, het voormalige Floriade-terrein.

De onderzoekslocatie is nu ruim een jaar open en trekt al volop aandacht van partijen om proeven te laten doen. Lees een artikel hierover in De Boomkwekerij 13.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar