Contouren landenpaviljoens Floriade bekend

  Meer dan 40 landen nemen deel aan Floriade Expo 2022. Van een aantal landen zijn de inzendingen al heel concreet, anderen landen zitten nog in de planfase. Hierna volgt een impressie van een aantal landenpaviljoens die volgend jaar op de Floriade in Almere te zien zijn.

  Duitse paviljoen

  Het Duitse paviljoen bestaat uit een tuin met het thema ‘Biotopia – Growing Community’. Centraal staan innovatieve oplossingen voor een duurzame interactie tussen natuur en stad. In de Duitse Tuin vind je voorbeelden van moderne grondstofbesparende tuinbouw. Ook krijgen bezoekers op speelse manier mogelijkheden te zien voor de groene steden van de toekomst. Het middelpunt van de tuin bestaat uit een open ruimte die wordt omgeven door een houten paviljoen dat symbool staat voor moderne steden. Het paviljoen heeft een daktuin, zonnepanelen, windturbines, groene gevels, een waterspeeltuin en nog veel meer.

  Indonesië paviljoen

  Indonesië neemt de bezoeker mee op een reis door de traditionele en moderne Indonesische manier van leven. Daar hoort ook de eeuwenoude manier van dynamisch samenleven met de natuur bij. Het thema ‘The Wonderful Archipelago’ vertegenwoordigt de enorme diversiteit van het land in natuur en cultuur van de meer dan 17.000 eilanden.

  Bij het paviljoen van Indonesië ontdek je wat het land eraan doet om al haar eilanden te beschermen. Leven op de grootste archipel ter wereld gaat namelijk gepaard met de nodige uitdagingen. De dreiging van de stijgende zeespiegel is een probleem voor de vele eilanden die samen Indonesië vormen. Ook vind je hier een traditionele Indonesische woning gebouwd van duurzame materialen, een kas met typisch Indonesische planten en bomen en een speelveld met traditionele spellen.

  Qatar paviljoen

  Bij het ‘Desert Nest’ van Qatar maakt de bezoeker kennis met de ‘pigeon towers’ uit het land. De traditionele vormen worden gecombineerd met moderne technieken en materialen op het paviljoen. Op die manier toont Qatar haar visie, ontwikkelingen en innovaties om de woestijn te vergroenen, om er uiteindelijk groene steden te realiseren.

  Qatar maakt gebruikt van 3D-printing met duurzame materialen die letterlijk groen worden tijdens de Expo. Van woestijn naar vruchtbaar land vol beplanting, als basis voor een gezonde stad.

  Overige paviljoens

  Nog niet alle plannen zijn helemaal uitgewerkt, maar een aantal landen heeft al een tipje van de sluier gegeven. Zo gaan kennis en moderne innovaties hand in hand op het Franse paviljoen. Hier maakt de bezoeker kennis met de stad van morgen. India neemt bezoekers mee op het spirituele pad in deze tuin. Verbondenheid met de natuur staat centraal. Bij het paviljoen van Japan draait alles om cultuur – denk aan de bijzondere bloemenpracht – maar ook kunst en technologie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties