De Boomkwekerij Nieuws ’Controleer uw aantal beschikbare CC-karren’

’Controleer uw aantal beschikbare CC-karren’

0

Barto Cleton, Commercieel directeur van Container Centralen, roept kwekers en handelaren op om te controleren of ze voldoende CC-karren hebben voor dit voorjaar. Container Centralen heeft namelijk nu nog de mogelijkheid om extra karren te leveren.

Vorig jaar ontstond eind april een tekort aan CC-karren. De forse kou in maart zorgde ervoor dat met name primula en violen bij eindklanten slecht werden verkocht. Hierdoor kwamen de CC-karren maar mondjesmaat terug naar de leveranciers. Toen het weer vervolgens in april omsloeg en de vraag naar tuinplanten flink steeg, zorgde dit voor een tijdelijk tekort aan CC-karren.

De kans dat dit voorjaar net zo verloopt als vorig jaar lijkt inmiddels al minder groot. Echte kou lijkt er komende twee weken in grote delen van Europa niet in te zitten. En dat is – zij het prematuur – goed nieuws voor de verkoop van primula en violen en daarmee voor het tijdig terugkomen van CC-karren.

Toch roept Barto Cleton, commercieel directeur van Container Centralen, partijen in de keten op om goed naar hun behoefte aan CC-karren te kijken. Als partijen denken onvoldoende aantallen te hebben kan Container Centralen volgens Cleton nu nog nieuwe aantallen in de pool brengen. „We hebben de diverse onderdelen van CC-karren op voorraad liggen. Hierdoor kunnen we op het laatste moment nog best snel CC-karren produceren.”

’We kunnen op laatste moment nog best snel CC-karren produceren’

Om tekorten aan CC-karren dit jaar te voorkomen heeft Container Centralen een aantal acties ondernomen. Zo heeft zij haar productie van CC-karren uitgebreid. Ook heeft zij de mogelijkheid verruimt om niet-CC-karren toch in de CC-pool onder te brengen. Dit laatste wel onder voorwaarde dat de kwaliteit van de niet-CC-karren goed genoeg is.

Om mogelijke toekomstige tekorten aan CC-karren te voorkomen pleit Cleton er voor dat meer eindafnemers ook CC-karren huren of kopen. Nu is vaak de leverancier eigenaar van de karren. „Als eindafnemers ook CC-karren huren kunnen ze direct lege CC-karren retour geven aan de leverancier of de poolmanager. Nu zijn ze vaak geen eigenaar en ontbreekt de prikkel om karren terug te geven. Dat werkt een mogelijk karrentekort in de hand.”

Meer over wat diverse partijen in de keten doen om een mogelijk karrentekort te voorkomen leest u in De Boomkwekerij 5. Deze ligt 1 maart bij abonnees op de mat.

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij

Reageer op dit artikel

avatar