Coronatoegangsbewijs op werkvloer stuit op bezwaren

Het kabinet maakte op 12 november bekend te werken aan invoering van een corona­toegangsbewijs op de werkvloer. Ondernemers verwachten dat dit met name op ­plekken waar veel arbeidsmigranten werken voor problemen gaat zorgen.

LTO Nederland ziet zo’n coronatoegangsbewijs op de werkvloer in de land- en tuinbouw als problematisch. Zij ziet diverse arbeidsrechtelijke obstakels, zoal loondoorbetaling als iemand geen groen vinkje heeft. Daarnaast kunnen internationale werknemers niet altijd een QR-code krijgen na vaccinatie.

Het kabinet overweegt invoering van een coronatoegangsbewijs op de werkvloer. Wie niet is gevaccineerd of genezen kan dan niet aan het werk. (Foto: Ron Barendse)

„Dat probleem speelt al een tijdje en is nog steeds niet opgelost”, zegt Steve Fok Themaspecialist Sociaal Economisch en Fiscaal Beleid bij LTO Nederland. „We krijgen hierover dagelijks vragen van ondernemers, het is een echt een probleem.”

Wat zijn de geluiden over de vaccinatiegraad onder buitenlandse werknemers?  Wat zeggen kweker Joost Sterke en plantenleverancier Van Lint in Boskoop over een mogelijk coronatoegangsbewijs op de werkvloer?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 24. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties