Crowdfunding ingezet voor uitbreiding theeproductie

  Tea By Me, zusterbedrijf van Special Plant Zundert, is op zoek naar kapitaal om de productie van thee uit te breiden. Dat doen ze via een crowdfundingsactie. Gemikt wordt op een half miljoen euro.

  Onder de naam Tea By Me verkoopt de kweker al enige tijd theeplanten waarmee de consumenten zijn eigen thee kan kweken. Het verhaal is inmiddels bekend: Kweker Johan Jansen kwam tijdens een reis door China in aanraking met thee en de thee productie en raakte gefascineerd door het product. In 2009 startte een zoektocht naar theeplanten die het in het Nederlandse klimaat volhouden. Door te kruisen is een plant ontwikkeld die in Nederland gekweekt kan worden.

  Biologisch theeveld

  De volgende stap is dat het bedrijf nu zelf de productie van thee grootschaliger wil gaan aanpakken. Ze willen daarom grond aankopen voor een biologisch theeveld, een theeverwerkingsruimte inrichten en een inspiratiecentrum opzetten.

  Voor de plannen wil de kweker via de crowdfunding €500.000 bijeen brengen. „We zijn hiervoor op zoek naar mensen die vanaf €1.000,- willen investeren. Het gaat om een lening dus je krijgt je geld terug met een mooi rendement”, staat op de website te lezen.

  De crowdfundingactie loopt tot 1 juni 2018 en het minimale bedrag dat gehaald moet worden is €250.000. Daarmee kan grond worden aangekocht voor de productie. Wordt dat niet gehaald, dan krijgen deelnemers het geld teruggestort.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties