Tuin en Landschap Ctgb trekt glyfosaat houdende sprays in

  Ctgb trekt glyfosaat houdende sprays in

  0

  Het Ctgb heeft de toelating van twee onkruidbestrijdingsmiddelen ingetrokken die glyfosaat bevatten. Het gaat om Clear-up Spray N en Clear-Up 120, beiden middelen van Bayer CropScience.

  De onkruidbestrijdingsmiddelen zijn alleen toegelaten voor de niet-professionele gebruiker, voor gebruik in tuin of moestuin. De middelen zijn niet toegestaan op half-open of gesloten verhardingen.

  Beide producten kennen een opgebruiktermijn tot 1 juni 2018. De toelating is op 1 juni 2017 vervallen. De middelen mogen nog tot 1 december dit jaar worden verkocht.

  Mieren

  Ook is de toelating van een middel tegen mieren van Bayer CropScience ingetrokken. Het gaat om Natria Mierenpoeder dat alleen voor niet-professioneel gebruik is bestemd. De opgebruiktermijn is 1 juni 2018.

  Een middel van Terrasan Haus + Gartenbedarf heeft een toelating gekregen voor Compo Mierenlokdoos en Insectex Mierenlokdoos. Dit is een insecticide voor niet-professioneel gebruik en is toegestaan ter bestrijding van mieren en tropische mieren op terrassen.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar