Cultuurgroep zoekt thema voor verkiezing

  De LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen roept boomkwekers op mee te denken over een thema voor de verkiezing van de Boom van het Jaar 2019.

  Thema’s van de afgelopen jaren haakten in op onderwerpen die breed in de belangstelling van het vak of gebruikers staan. Aan de orde kwamen de afgelopen verkiezingen onder andere bomen die weinig onderhoud vergen, de welkome exoot, wegbomen en bomen voor bijen.

  De cultuurgroep vraagt nu om suggesties voor het thema voor de verkiezing van de Boom van het Jaar 2019. Wie een idee heeft kan die melden bij Gerrit Peeters, gerrit@ltobomen.nl. Die verkiezing wordt gehouden tijdens de LTO Boomkwekersdag op 20 december 2018.

  Nog een boom van het jaar

  De verkiezing die de cultuurgroep organiseert beoogt het door Nederlandse boomkwekers gekweekt sortiment nader onder de aandacht te brengen. Het is in feite een promotieactie.

  Op de vakbeurs GrootGroenPlus is dit jaar ook een verkiezing van de boom van het jaar. In de praktijk zorgt dit voor verwarring. Deze verkiezing komt uit de koker van SBNL Natuurfonds en sluit aan bij een Europese verkiezing van de boom van het jaar. Hierbij gaat het echter om monumentale bomen. Op de vakbeurs in Zundert kan gekozen worden uit 12 boven – voor elke provincie in Nederland één. De winnaar wordt afgevaardigd naar de Europese verkiezing.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties