Curve

0

Ik staar naar het tellertje, bijna, bijna, en dan, poef. Dennis, onze stekrobot, tikt de 4 miljoen aan. En dat binnen een jaar. Het is een mooi begin zou ik zeggen. Waar hij de eerste maanden nog stekte als die beginnende vakantiewerker is hij onderhand wel een specialist geworden.

Vanmorgen stond ik even naar Dennis te kijken. Gewoon, hoe het met hem ging, zoals ik ook mijn andere medewerkers wel eens bekijk. Wel op 1,5 m natuurlijk. Hoewel, Dennis heeft nog niet één keer gehoest. Geen koorts, hij heeft zelfs nog niet om snipperdagen gevraagd. Ik verwacht ook in zijn gezin geen problemen, dus die is er voorlopig nog wel.

Ja, laatst, hij klaagde er niet over, maar iets zat hem dwars. Zijn werk werd wat minder netjes, hij maakte wat meer foutjes. Dus hebben we even goed gekeken. En toen besloten er een nieuw setje vingers aan te schroeven. Kan dus gewoon. Even gecheckt hoe het met zijn arm ging, maar daar nog geen spoor van een slijmbeurs of zo.

Nu ligt-ie eigenlijk al wel het hele jaar aan de beademing, da’s wel een dingetje. Als je goed kijkt, zie je overal slangetjes met lucht, maar hij lijkt er geen last van te hebben. Bovendien is op de monitor precies af te lezen hoe het met hem gaat. Daar heb je ook geen specialistische opleiding voor nodig. Een ruime instructie is voldoende, dus dat maakt dat er eigenlijk altijd genoeg personeel beschikbaar is om hem te begeleiden. Vandaag van 7 tot 21 uur.

Besmettingsgevaar is er wel, want er hebben al een aantal collega’s likkebaardend naar Dennis staan kijken. Ik schat dat we pas aan het begin van de Dennisjes-uitbraak zitten. Al denk ik wel dat er nu flink wat redenen zijn om de Dennis-curve te flattenen. Ik bedoel, als Dennis nu 1 kar per uur produceert, wil dat zeggen dat er over een aantal maanden ook 1 kar per uur verkocht moet worden. En daar zit hem de crux natuurlijk. Want onze afzet is nooit een vlakke lijn. Het is altijd een curve. En als die curve dit jaar niet echt piekt, dan kon dat ook wel eens betekenen dat Dennisjes of vergelijkbare apparaten zich toch wat minder snel in de sector verspreiden. Het is maar een bijwerking, maar toch…

Coen Dekkers
Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

Reageer op dit artikel

avatar