De Boomkwekerij Nieuws Darthuizer Groep volledig gevestigd in Bemmel

Darthuizer Groep volledig gevestigd in Bemmel

0

De Darthuizer Groep heeft nu ook haar hoofdkantoor in Bemmel. In de ruim 9 ha kas op achter dit kantoor maakt het bedrijf al geruime tijd onder meer kant en klare Hedera- en Euonymushagen, sedumcassettes en geraniumpiramides.

Darthuizer Groep is sinds 2015 eigenaar van de kwekerij DartPlant (voorheen Presikhaaf), gelegen in het glastuinbouwgebied Bergerden in Bemmel. Het bijbehorende kantoor is afgelopen periode verbouwd en uitgebreid. Nu dat klaar is, gaat  het 90-jarige familiebedrijf zijn activiteiten in Leersum stoppen en alles centraliseren in Bemmel. Hierdoor zijn de productionele en logistieke mogelijkheden voor de Darthuizer Groep aanzienlijk verruimd. „De verhuizing naar deze duurzame productielocatie past perfect in onze filosofie. Ook een hypermodern kantoor met meer capaciteit ligt in lijn met onze internationale groei en ambities,” aldus Guido Ilsink, eigenaar van de Darthuizer Groep.

Familiebedrijf

Het familiebedrijf met de vennootschappen Mobilane, Mobicare, Darthuizer Productie en Darthuizer Oase Lease maakt op kwekerij DartPlant in Bemmel onder meer kant en klare Hedera- en Euonymushagen, sedumcassettes en geraniumpiramides. Ook Boot & Dart Boomkwekerijen valt onder de groep.

De Darthuizer Groep werkt in Bemmel nauw samen met de sociale werkvoorzieningsorganisatie. Dagelijks zijn ruim 250 Scalabor-medewerkers werkzaam voor de Darthuizer Groep.

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar