Date een Diva

‘Wauw, wat mooi, wat sprankelend, waar heb je haar vandaan?’ ‘Nou, dat is wel een leuk verhaal, ik heb haar leren kennen via internet.

Ik voelde al een tijdje een enorme leegte, alsof het plaatje niet compleet was. Dus heb ik me ingeschreven op die nieuwe datingsite, gratis. En na het doen van zo’n persoonlijkheidstestje, en het doorbladeren van wat profielen kwam ik haar tegen. Wat een klasse en stijl he?’

Volgens de site was het vinden van een ‘perfect match’ helemaal geen enkel probleem. Op ieder potje past een dekseltje, het stond er letterlijk. En een hele rits succesverhalen. Uit dat testje bleek dat ik viel op Diva’s. Toen was een match snel gemaakt. Het werd een Azalea. Want die nieuwe datingsite heet Relatieplant. P-l-a-n-t dus. En volgens de slogan is een prikkelende date of een bloeiende relatie dichterbij dan je denkt.

Een date met een plant, met kans op een relatie. Ook daarvoor is de website prima ingericht. Met een druk op de knop zie je alle ontmoetingsplekken in de buurt. Wel even een afspraak maken, want je moet wel zeker weten dat jouw ‘droomrelatie’ ook echt aanwezig is. Een blind date brengt tenslotte een groot risico met zich mee. Zal je net zien dat je een Mahonia treft. Of een Berberis. Over een prikkelende date gesproken. Of je moet er van houden als ruwe bolster.

Toch smul ik ervan. Een relatie met je plant. Niet dat groene ding wat de hovenier ‘toevallig’ in die hoek van de tuin heeft neergeduwd. Of dat kwarrende bosje wat je zelf hebt gekocht op het tuincentrum, maar wat misschien beter in de schaduw had kunnen staan. Nee, planten zouden het beter doen met aansprekende namen als ‘Diva’, ‘Rots in de branding’ en ‘Eenzame strijder’. Of ‘Moerasridder’, ‘Prikkebeen’ en ‘Dictator’. Het schept meteen een band.

‘Hey, ik mis hier iets, is er wat weg of zo?’ ‘Ja, klopt, hier stond mijn Diva. Maar na een paar weken bloeide onze relatie een beetje dood. Er bleef weinig over van de Diva. Misschien toch niet helemaal mijn type. Ik ging door een diep dal, maar ik heb de weg omhoog weer gevonden. Ik heb nu iets met een klimop.’