Tuin en Landschap nieuws De gouden winnaars van de Vlaamse Tuinaannemer

  De gouden winnaars van de Vlaamse Tuinaannemer

  0

  De winnende tuinen van de Vlaamse Tuinaannemer 2019 -2020 zijn eind oktober bekendgemaakt. De competitie bij onze zuiderburen leverde dit jaar een rijke variëteit aan tuinen op.

  In totaal deden 36 tuinen mee. In de categorie < 150 m² veertien tuinen, in de categorie 150 – 750 m² dertien en in de categorie > 750 m² negen tuinen. Elf tuinen daarvan kwamen ook in aanmerking voor de categorie ‘Jong talent’ en alle tuinen dongen mee in de categorie ‘Groen kleurt’.

  De tuingroottes per categorie zijn aangepast omdat de verkavelingen in Vlaanderen kleiner worden. Voorheen hanteerde de organisatie de volgende categorieën: < 250 m2, 250 – 1.000 m2 en > 1.000 m2).

  Per categorie deelde de vakjury een gouden, zilveren en bronzen medaille uit. De gouden tuinen vindt u hieronder.

  Publieksprijs
  Naast de vakjury koos het publiek voor de vijfde keer zijn favoriet, dat is de tuin van tuinaannemer Stijn Phlypo geworden naar een ontwerp van Studio Verde. Deze tuin won goud in de categorie ’Groen kleurt’.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar